18 квітня в Черкасах відбулося засідання виконавчого комітету, на якому розглянули 25 питань порядку денного. Опрацьовані проекти рішень стосувалися комунальної сфери, благоустрою міста й у цілому підтримки людей у непростий період воєнного часу.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Доповнили перелік учасників міської цільової програми сприяння співвласникам багатоквартирних будинків у підготовці житлового фонду м. Черкас до опалювального сезону в умовах воєнного стану на 2022 – 2023 рр. Зокрема, додали будинок по вулиці Університетській. Тут на даховій котельні встановлять два безперебійних джерела живлення потужністю 5,5 та 1,54 кВт.

«У Черкасах 8 будинків, які мають дахові котельні. Після прийняття цього рішення всі вони будуть обладнані генераторами для забезпечення безперебійного енергопостачання. Частину їх вартості мешканцям компенсують із бюджету», – зазначив в.о.директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук.

Під час обговорення проектів рішень, які стосувалися рекламного бізнесу, члени виконавчого комітету зійшлися на думці про перевірку відповідності всіх рекламних конструкцій схемі розміщення зовнішньої реклами та типовому вигляду рекламоносіїв. Під час засідання дали відповідне доручення управлінню інспектування.

«Я бачу, як на вулицях Гагаріна та Сумгаїтській, де триває реконструкція, наші підрядники змушені оминати ці величезні старі конструкції з бетонними блоками. Їх потрібно привести до сучасного стану, – зазначив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Надалі ми будемо надавати дозвіл тільки тим власникам рекламних конструкцій, які дотримуються вимог благоустрою і встановлюватимуть сучасні рекламоносії».

«Місто потрібно розчищати від застарілої реклами, старих конструкцій, які псують зовнішній вигляд обласного центру, – наголосив заступник Черкаського міського голови Віктор Беззубенко.

«Черкаси – центр України, і ми повинні дбати про його охайний та сучасний зовнішній вигляд. І рекламні конструкції теж повинні органічно вписуватися в колорит нашого міста», – сказав перший заступник Черкаського міського голови Сергій Тищенко.

Також на засіданні підтримали внесення змін до програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у м. Черкаси на 2022-2026 роки.

Затвердили склад робочої групи для перевірки готовності місць масового відпочинку людей на водних об’єктах (міських пляжах) у Черкасах. До неї увійшли представники управління цивільного захисту, департаменту житлово-комунального комплексу, департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології, управління інспектування, комунальної аварійно-рятувальної служби, районного управління ГУ ДСНС в області, головного управління Держпродспоживслужби в області.

Розглянули скаргу від одного з громадян на постанову адміністративної комісії виконавчого комітету про адміністративне стягнення.

13 березня інспектори управління інспектування зафіксували факт не відновлення благоустрою на розі вулиці Крилова та бульвару Шевченка (на зеленій смузі тротуару в місці виконання земляних робіт із реконструкції газової труби). Не був продовжений і дозвіл на розкопки, що є порушенням правил благоустрою.

Члени виконкому відмовили у задоволенні скарги.

При цьому Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко зауважив: «На жаль, у місті чимало випадків, коли підприємці, облаштовуючи свій бізнес, обіцяють сприяти благоустрою прилеглої території, починають будувати, копають на тротуарах, а потім, не доробивши, залишають. Цим самими створюють незручності містянам і додатковий клопіт комунальним службам».