Двоє канівчан здійснювали крадіжки з приміщень громадян. Їх викрили працівники карного розшуку, слідчого управління ГУНП в Черкаській області та правоохоронці відділу поліції №1 Черкаського районного управління поліції. Їх перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

19 квітня оперативники спільно зі співробітниками відділу поліції №1 під час проведення оперативно-розшукових заходів затримали двох фігурантів, які здійснювали крадіжки з приміщень громадян на території міста Канева та Черкаської області.

Поліцейськими встановлено, що до складу злочинної групи входили 32 та 34-річні раніше судимі місцеві жителі.

Зловмисники із використанням спеціальних засобів відчиняли замки вхідних дверей, проникали до приміщень та скоювали крадіжки майна.

Під час санкціонованих обшуків у фігурантів виявили та вилучили речі, що були викрадені раніше: велосипед, електроінструменти та обігрівачі, генератори, автомобільні шини, інструменти, ікони, державні номерні знаки тощо.

Окрім того, у одного з фігурантів в автомобілі працівники поліції виявили та вилучили відмички, ручну гранату РГД-5 та тротилову шашку.

Правопорушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За процесуального керівництва місцевої прокуратури зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Проводиться комплекс слідчо-оперативних заходів, спрямованих на встановлення причетності правопорушників до аналогічних злочинів скоєних на території Черкаської області та інших регіонів України.

Досудове розслідування триває.