Черкаською обласною прокуратурою до суду скеровано 2 обвинувальні акти стосовно колишніх начальника відділу ГУНП в Херсонській області та оперуповноваженого ГУНП в Херсонській області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства працівники поліції, усвідомлюючи, що їхні дії завдадуть шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, перебуваючи у м. Херсон, добровільно погодилися на пропозиції обійняти посади «оперуполномоченного управления оперативно-технических мероприятий» та «инспектора по особым поручениям отделения по режиму и защите государственной тайны отдела делопроизводства и режима» у незаконному правоохоронному органі «главном управлении министерства внутрених дел Херсонской области».

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Довідково: санкція ч. 7 ст. 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.