Науковці з Університету Кюсю в Японії та Центру космічних польотів ім. Годдарда NASA провели нове масштабне дослідження та дійшли висновку, що головні інгредієнти, які були потрібні для зародження життя на Землі, могли бути доставлені на планету з космосу.

Про це вони заявили, вивчивши зразки з астероїда Рюґу, передає ChesnoNews з посиланням на Space.com.

За словами авторів дослідження, в астероїді вони виявили багато пребіотичних органічних речовин, зокрема й декілька видів амінокислот, що є необхідними для побудови білків, регулювання хімічних реакцій і формування структур, таких як волосся і м’язи.

Окрім того, наголошується, що загадані молекули також можуть бути створені різними неживими процесами, такими як хімічні реакції, які можуть відбуватися в астероїдах.

Також зразок з Рюґу містить органічні молекули пребіотиків, які утворюються в присутності рідкої води, ще одного життєво важливого для життя інгредієнта, такого як аліфатичні аміни, карбонові кислоти, поліциклічні ароматичні вуглеводні та азотовмісні гетероциклічні сполуки.

Іноземні вчені звертають увагу на те, що результати їхнього аналізу вказують на те, що основні інгредієнти, необхідні для зародження життя на Землі, могли бути доставлені на планету в її зародковому стані з космосу.

Попри те, що вченим не вдалося знайти окремі органічні сполуки у зразку Рюґу, дослідники припускають, що вони можуть бути присутніми, але їхня кількість була нижчою за межу виявлення, враховуючи малу масу проаналізованого зразка.

Науковці також підтвердили, що планують порівняти зразок Рюґу зі зразками з інших астероїдів.