Антициклон «Petra» намагався компенсувати квітневий дефіцит сонця, який з початку місяця склав лише четверту частину норми. Температурний фон навіть перевищив кліматичну норму на 2-3º. Незважаючи на те що, антициклон покинув територію України, але ще подарує Черкащині 3 погожих дні.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

У другій половині дня 26 квітня погода почне змінюватися, до Черкащини наблизяться грозові осередки. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 14-19º.

У четвер, 27 квітня – дощі. Завдяки щільній хмарності денні температури становитимуть всього 7-12º. Відчуття холоду додаватиме рвучкий північний вітер 15-18 м/с.

Не варто прибирати в шафу демісезонні речі, оскільки у п’ятницю 28 квітня – похолодає. З північним вітрами у наш регіон надійде порція арктичного повітря. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 7-12º. Опади припиняться.

За попередніми розрахунками, 1 травня очікується помірно тепла погода. Температура вночі 3-8º тепла, вдень 6-12º, що на 2-3° нижче кліматичної норми. Місцями можливі короткочасні дощі. Кардинально погода не зміниться і 2 травня, а значить, верхній одяг ще не раз знадобиться.