В селі Моринці, що на Звенигородщині, внаслідок загорання будинку загинула трьох річна дівчинка. Слідчі відкрили кримінальне провадження та з‘ясовують усі обставини трагедії.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Звернення щодо пожежі до поліції надійшло 25 квітня близько 00:30 години ночі. За викликом негайно виїхала слідчо-оперативна група та працівники ДСНС.

Попередньо встановлено, що пожежа в будинку виникла через несправне пічне опалення, а саме розколену грубу. Матір почула запах диму, схопила дитину, яка відпочивала у сусідній кімнаті, та вибігла на вулицю. Але дитина вже перебувала без свідомості.  Померла дівчинка ще до прибуття працівників швидкої медичної допомоги.

В рамках досудового розслідування для встановлення причин пожежі та смерті дитини буде проведено низку експертних досліджень. У поле зору соціальних служб чи поліції сім’я не потрапляла.

За фактом смерті дитини слідчі Звенигородського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.