Унаслідок невиконання вимог чинного законодавства про природно-заповідний фонд тривалий час залишаються належним чином неоформленими Будищенською сільською радою Черкаського району межі ландшафтного заказника місцевого значення «Рогозинські острови», площею майже 700 га.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

З метою попередження та усунення порушень інтересів держави прокуратурою скеровано до Черкаського окружного адміністративного суду позовну заяву до сільської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання вчинити дії, а саме забезпечити проведення робіт з винесення меж в натурі ландшафтного заказника місцевого значення «Рогозинські острови», розташованого на Кременчуцькому водосховищі.

Судом першої інстанції позов задоволено повністю, однак сільська рада, не погодившись із прийнятим рішенням суду, оскаржила його до суду апеляційної інстанції.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду підтверджено доводи прокурора та рішення суду першої інстанції залишено в силі.

Отже, органу місцевого самоврядування доведеться забезпечити проведення робіт з винесення меж в натурі вказаного заказника.