Звенигородщина втратила на війні ще десятьох захисників.

Про це інформує пресслужба Звенигородської РВА, передає ChesnoNews.

31 березня у селі Матусів, що на Шполянщині, попрощалися із загиблим воїном Олександром Євтушиним, який боронив Україну від російських військ. Євтушин Олександр Іванович народився 04.02.1997р. в с.Тинне, Сарненського району, Рівненської області. В селі Матусів проживав з 4-річного віку. З початку повномасштабного вторгнення, прийнявши присягу, воював в складі диверсійно- розвідувальної групи. Загинув наш земляк 21 березня 2023 року в районі смт Залізнянське, н.п. Оріхово-Василівка, Донецької області.

27.03.2023 року в районі населеного пункту Серебрянка Бахмутського району Донецької області від вогнепальних осколкових поранень загинув житель села Смільчинці Коваль Сергій Анатолійович – 04.08.1977р.н. Він мужньо захищав нашу землю і загинув як Герой.

Чорна звістка знову сколихнула Тальнівщину. 2 квітня громада у глибокій жалобі проводжала в останню путь нашого земляка, мужнього Захисника Софтенка Віталія Сергійовича. Віталій Софтенко народився 28 червня 1993 року в с. Лоташевому. На фронт Віталія Сергійовича мобілізували гранатометником аеромобільного батальйону 25 січня 2023 року. Під час виконання бойового завдання, захищаючи свою Батьківщину, 29 березня цього року солдат Віталій Софтенко загинув у результаті обстрілу поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області. Йому було лише 29 років.

5 квітня Тальнівщина вже проводжала в останню путь ще одного – Тищенка Олександра Васильовича. Народився чоловік 25 червня 1974 року в с. Майданецькому. Олександр ні хвилини не вагався й у перші дні війни пішов добровольцем захищати рідну Батьківщину, залишивши у тривозі батьків, сестру, дружину та троє дітей. На жаль, життя славного та мужнього Воїна, кулеметника, старшого сержанта Тищенка Олександра обірвалося під час ворожого снайперського обстрілу 30 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на позиції в районі околиці населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області старший сержант Олександр Тищенко загинув в результаті ворожого снайперського обстрілу.

14 квітня мешканці Катеринопільської територіальної громади попрощались з мужнім Героєм — оборонцем рідної землі Юрченком Олександром Васильовичем. Народився Олександрсандр10.04.1991року в селі Новоселиця. З перших днів російського нападу на територію нашої держави Олександр був мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив службу молодшим сержантом, бойовим медиком однієї з військових. частин. Вірний військовій присязі відчайдушно протистояв ворогу, чітко виконував поставлені бойові завдання, сміливо йшов в бій та до останнього свого подиху вірив у Перемогу та усіма силами її наближав. Загинув боєць 8 квітня, прийнявши свій останній бій поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області, недоживши 2 дні до свого 32-річчя.

Виконуючи свій військовий обов’язок, мужньо захищаючи рідну українську землю від окупантів загинув наш захисник – Кучер Євгеній Олександрович мешканець села Водяники. Солдат Кучер Євгеній Олександрович , 18.09.1989 року народження, був старшим водієм мотопіхотного взводу окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Загинув 20 грудня 2022 року під час запеклого бою з ворогом на Донеччині.

Героїчно загинув, визволяючи від ворога Донеччину, наш земляк – житель села Неморож Самченко Олександр Олександрович. Народився Олександр 7 лютого 1994 року у с.Неморож. В 2014 році він став учасником Революції Гідності.
Справжній патріот своєї Батьківщини не задумуючись, взяв у руки зброю, коли розпочалася війна, добровільно став на захист України. Солдат Олександр Самченко ніс службу старшим стрільцем мотопіхотного взводу окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Отримав Подяку від генерала В.Залужного «за участь у здійсненні заходів забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях…» Загинув 24 лютого внаслідок запеклого бою з ворогом на Донеччині.

Невимовний сум і біль стискають серця жителів Катеринопільської територіальної громади… На жаль, дива не сталося … Довгі місяці очікувань хоча б якоїсь вісточки про нашого молодого земляка, мужнього Героя-захисника, Володимира Станіславовича Шарка з села Вікнине, перетворилися на марні сподівання. Народився Володимир 4 листопада 1989 року в селі Вікнине. В 2014 році він добровольцем став на захист незалежності нашої держави під час антитеростичної операції, згодом повернувся до рідного села. З перших днів повномасштабного російського вторгнення на українські землі Володимир був мобілізований та без вагань, зі зброєю в руках став захищати рідну країну і з честю виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною. Проходив службу солдатом в одній з військових частин. Загинув боєць 8 травня 2022 року під час виконання бойових завдань біля населеного пункту Новогригорівка Миколаївської області, залишаючись до останнього подиху вірним військовій присязі.

Під час військової служби в Харківській області зупинилося серце жителя Ватутіного, солдата Юрія Стукала 1970 року народження. Його призвали до ЗСУ 10 липня 2022 року. Юрій Стукало став на захист Батьківщини 10 липня 2022 року. Був водієм-заправником відділення підвозу пального та мастильних матеріалів у взводі матеріального забезпечення. 53-річний Юрій Стукало загинув 2 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Білий Колодязь, що знаходиться у Чугуївському районі Харківської області.

6 квітня провели в останню путь захисника В’ячеслава Пилипчука. Солдат Пилипчук В’ячеслав В’ячеславович народився 20 лютого 1992 року.Служив стрільцем-санітаром відділення охорони окремого батальйону охорони та обслуговування. Загинув 28 березня внаслідок артилерійського обстрілу на Донеччині. Попрощалися з воїном у селі Мар‘янівка Лисянської територіальної громади.

Вічна слава та шана полеглим воїнам! Царство Небесне іх мужнім душам. Рідним та близьким – щирі співчуття.