За процесуального керівництва прокурорів Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за фактами привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та складання й видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, директор підприємства, будучи службовою особою, яка наділена організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, шляхом зловживання своїм службовим становищем під час виконання будівельних робіт за договором будівельного підряду, укладеного з органом місцевого самоврядування, вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві дані про їх виконання в повному обсязі та заволодів бюджетними коштами на загальну суму майже 75 тис. грн.

Санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 1 ст. 366 КК України –штраф або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.