Літо 2023 зробило першу спробу! 3-4 травня середня добова температура підвищувалася до літніх значень 15-16º, а максимальні температури сягали 22-24º. Проте, в атмосфері не все так стабільно, температурний сплеск, на жаль був коротким, до України вже наближається холод з півночі.

Про погоду на Черкащині в найближчі дні розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Висотні повітряні течії змінили напрям на північний постачаючи арктичне повітря вглиб материка, тому похолодання буде тривалим. Дискомфорту та відчуття прохолоди додаватиме рвучкий вітер. Природа у найближчі п’ять днів відправить нас в «кліматичне минуле» середини квітня.

6-8 травня антициклон «TINA» збереже в нашому регіоні суху сонячну погоду. Температура вночі 1-6º тепла, вранці на поверхні грунту заморозки 0-5º❗, вдень 9-14º.

За попередніми модельними розрахунками, вже із 9 травня антициклон втратить свій вплив над формування погоди, тож до кінця робочого тижня в денні години прогнозуються короткочасні грозові дощі та підвищення температури.