Видатному черкаському спортсмену, вихованцю КДЮСШ “ВУЛКАН” Роману Щербатюку присвоєно почесне спортивне звання «Заслужений майстер спорту України» з кікбоксингу WAKO.

Про це інформують у Департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, передає ChesnoNews.

За свою кар’єру Роман здобув багато досягнень: він є дванадцятиразовим Чемпіоном України, триразовим володарем Кубку Європи, чотириразовим володарем Кубку Світу, дворазовим срібним призером Кубку Світу, Чемпіоном Світу 2017 року, Чемпіоном світу серед професіоналів WAKO PRO 2021року, срібним та бронзовим призером Чемпіонату світу 2019 року та 2021року відповідно.

Із початку повномасштабного вторгнення Роман не мав змоги повноцінно тренуватися, адже взяв до рук зброю та в лавах ЗСУ стояв на обороні Луганщини. Однак, він не зміг відмовитися від своєї мрії і все-таки вирішив разом зі своїм тренером Юрієм Зубовим взяти участь в Всесвітніх іграх у м. Бірмінгем (США), до яких спортсмен готувався все своє спортивне життя. У результаті у 2022 році Роман став бронзовим призером у змаганнях, які проводяться один раз на чотири роки.

Незважаючи на свої успіхи, Роман не зупиняється на досягнутому та продовжує займатися кікбоксингом. Він поєднує спорт зі службою в ЗСУ та готується до наступного великого змагання – Кубку Світу у червні 2023 року в м. Будапешт (Угорщина).