У першій десятиденці травня на Черкащині переважала сонячна, суха, холодна погода. Середня температура 11-12º, що на 2-3º нижче кліматичної норми. У нічні та ранкові години на поверхні грунту спостерігалися заморозки інтенсивністю 1-4º… Із позитивних погодних новин – надходження холоду, яке охопило наш регіон, припинилося, тому загроза заморозків вже минула.

Про погоду на Черкащині розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

До неділі, 14 травня, значних змін у синоптичній ситуації не очікується. Домінуватиме сонячна, суха погода з температурами вдень 15-20º, ночі за рахунок вихолоджування земної поверхні при безхмарному небі залишаться холодними 3-8º.

За модельними оцінками, із початку нового тижня, з південними вітрами до нашого регіону почне надходити більш тепле повітря, температура підвищиться: вночі 7-12º, вдень 19-24º. Таким чином, травень 2023 остаточно поверне втрачені теплі позиції, що спровокує розвиток конвективних явищ, вірогідність грозових дощів зросте.

Звичайно, 13-15 травня на Черкащині розпочинається літо, коли середньо добова температура перевищить позначку 15º. Цьогоріч, незважаючи на холодний початок травня, є всі шанси, що літо 2023 розпочнеться вчасно.