Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко перебуває в службовому відрядженні в німецькому місті Білефельд.

“Разом із бургомістром Пітом Клаузеном підписали угоду про встановлення солідарного партнерства та майбутньої співпраці. Відтепер Черкаси та Білефельд офіційно міста-побратими, – зазначив Анатолій Бондаренко. – Цей документ відкриває нові можливості для зміцнення дружніх відносин між нашими містами, подальшого обміну досвідом та втілення спільних проектів.

Одне з найголовніших питань, по якому вже досягнуто домовленості, – лікування та реабілітація наших захисників у найкращих клініках Білефельду.”

“Ще задовго до встановлення офіційних побратимських відносин Білефельд підтримував черкаську громаду. Ми отримували генератори, які вже працюють на об’єктах критичної інфраструктури та які допомогли нам вистояти під час аварійних відключень світла внаслідок російських обстрілів. Із Білефельду нам передавали гуманітарні набори для наших відважних захисників та вимушених переселенців. Тисячі біженців із окупованих міст, які через війну покинули рідні домівки, знайшли прихисток у Білефельді. Ми цінуємо нашу дружбу й безмежно вдячні громаді німецького міста за дієву допомогу. Це робить нас сильнішими та наближає до Перемоги” – додав міський голова Черкас.