Дослідження японських вчених пропонує нову версію появи життя Землі. Дослідники припускають, що зовсім молоде Сонце виробляло дуже потужні спалахи і вони могли спровокувати створення будівельних блоків, з яких з’явилися життєві форми на Землі.

Про це пише ScienceAlert, передає ChesnoNews.

За словами вчених, їхній експеримент показав, що космічні промені та блискавки теоретично також могли зіграти свою роль у появі життя на Землі, але саме сонячна активність могла зіграти в цьому найголовнішу роль. Тобто саме завдяки потужним викидам енергії на Сонці швидше за все утворилися необхідні для появи життя на Землі хімічні сполуки. Але поки що це лише теорія.

Поки що вченим відома лише одна планета у космосі, на якій існує життя – Земля. Але досі достеменно невідомо, що спровокувало появу хімічних реакцій на нашій планеті мільярди років тому, які стали каталізатором появи життєвих форм.

Деякі дослідники припускали, що блискавки могли відіграти важливу роль у цьому процесі, коли взаємодіяли з молекулами, теплом та водою, у результаті з’явилися амінокислоти – основні молекули, з яких будується життя. Вчені вважали, що атмосфера ранньої Землі була наповнена великою кількістю метану, аміаку, водяної пари та молекулярного водню. Тому блискавки могли запустити важливі хімічні реакції.

7 років тому вчені з NASA висунули нову теорію про те, як могло з’явитися життя на Землі, і вона була пов’язана з активністю Сонця. Наша зірка приблизно 4 млрд років тому була холоднішою і випускала менше випромінювання, тобто ці умови були не зовсім сприятливими для появи життя на Землі.