Директор навчального закладу спільно зі своїми поплічниками вимагали від учнів грошові кошти нараховані в якості стипендій, що виплачувались студентам, зарахованим на денну форму навчання, які фактично не відвідують заняття у вказаному навчальному закладі та користуються правом відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Трьом фігурантам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У період з жовтня 2022 року по 01 березня 2023 року, в порушення норм законодавства та службових обов’язків, переслідуючи мету одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, діючи умисно, з корисливих мотивів достовірно знаючи про незаконність своїх дій, за попередньою змовою групою осіб, правопорушники отримали від студента неправомірну вигоду, під завуальованим приводом сплати нібито «спонсорської» допомоги, за невчинення дій щодо відрахування трьох учнів з денної форми навчання, достовірно знаючи про відсутність їх на заняттях, а також за надання умов для відстрочки їх від мобілізації у період військового стану.

Викрили злочинну діяльність слідчі слідчого управління та Черкаського РУП спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань в Черкаській області.

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури трьом фігурантам повідомили про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.