Черкаською окружною прокуратурою повідомлено про підозру колишньому директору та колишньому головному бухгалтеру одного з комунальних підприємств Черкаської районної ради за фактом привласнення бюджетних коштів, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 та ч. 4 ст. 191 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що підозрюваний, будучи директор комунального підприємства, заручившись підтримкою головного бухгалтера, безпідставно перерахував бюджетні кошти на власний картковий рахунок з призначенням платежу як «заробітна плата» у завищеному розмірі.

Внаслідок своїх неправомірних дій зловмисники привласнили кошти комунального підприємства на суму понад 540 тис. грн.

Також бухгалтер комунального підприємства з метою особистого збагачення безпідставно перерахувала бюджетні кошти на власний картковий рахунок з призначенням платежу як «заробітна плата» у завищеному розмірі в сумі 350 тис. грн. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється працівниками Черкаським РУП ГУНП в Черкаській області за сприяння Управління СБ України в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.