Україна станом на зараз є однією з найбільш замінованих країн світу, а процес знешкодження в десятки разів триваліший і складніший, ніж мінування: ці роботи потребують часу, ресурсу і обережності.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Так, щодня на території Харківщини працюють спеціалісти  вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Черкаській області, які проводять роботи щодо розмінування деокупованих територій, виїжджають на відпрацювання заяв від цивільного населення та паралельно проводять профілактичні бесіди з населенням.

Харківщина після звільнення від військ російської федерації потроху повертається до мирного життя. Однак, однією з проблем залишається – розмінування й зачистка території від снарядів, протитанкових мін, протипіхотних мін та мін-пасток, що полюють на людські життя.

Вже майже три тижні співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в  Черкаській області працюють безперервно з ранку й дотемна, виявляють та знешкоджують вибухонебезпечні предмети на звільнених від окупації територіях.

Вибухотехніки перевіряють кожний житловий будинок, автівки, дороги, поля, покинуті бойові позиції, місця базування рашистів та усі території де проходили активні бойові дії. Ворог залишив після себе багато вибухонебезпечних предметів: нерозірваних снарядів, мін, розтяжок, які несуть небезпеку для мирного населення.

Вони впевнені та рішучі і водночас максимально обережні, оскільки розуміють, що в їх руках життя і доля багатьох людей.