Четверо чоловіків розповсюджували наркотичні речовини на території країни. Збували в Умані через закладки, а замовникам із інших областей відправляли поштою. Слідчі розслідують кримінальне провадження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Незаконну діяльність припинили слідчі Уманського РУП ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури спільно з працівниками УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Правоохоронці встановили, що до незаконного розповсюдження заборонених речовин причетні четверо уманчан. Фігуранти займалися розповсюдженням наркотичних та психотропних речовин за допомогою розміщення закладок на території міста та пересилання посилок до інших регіонів.

За силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків у домоволодіннях зловмисників.

Поліцейські виявили та вилучили мобільні телефони з інформацією про місця розташування закладок, фасовані кристалічні речовини, пакетики з залишками речовини білого кольору, поштові накладні, пакетики з кристалічними речовинами та медичні шприци з рідиною.

Усе вилучене правоохоронці направили до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.