У школах Черкас ремонтують та облаштовують укриття, аби в новому навчальному році ще більше дітей могли повернутися до повноцінного навчання. Нині роботи тривають одночасно в 10 загальноосвітніх закладах, ще для чотирьох виготовляють проектно-кошторисну документацію.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Міський голова Анатолій Бондаренко разом із заступницею Анастасією Чубіною оглянули сховище однієї зі шкіл міста. Наразі в ньому завершили опоряджувальні роботи, облаштували вентиляційну систему, санітарну кімнату й навчальні класи, провели електротехнічні роботи. Із цього укриття є і запасний вихід.

– Працюємо над тим, аби налагодити повноцінне офлайн-навчання в нинішніх реаліях та щоб якомога більше дітей повернулося за парти, – прокоментував Анатолій Бондаренко. – До 1 вересня плануємо завершити впорядкування максимальної кількості укриттів.

У минулому році, як розповіла заступниця міського голови Анастасія Чубіна, яка координує діяльність департаменту освіти та гуманітарної політики, відремонтували укриття ще в дев’яти школах. Профільний структурний підрозділ продовжує системну роботу, аби якомога більше черкаських учнів мали доступ до офлайн навчання.

Паралельно укриття облаштовують і в закладах дошкільної освіти Черкас.