З нагоди відзначення Міжнародного Дня захисту прав дітей Черкаські кінологи з чотирилапими напарниками завітали у гості до Черкаської загальноосвітньої школи № 22. Правоохоронці-кінологи розповіли діткам про службових собак, про їхні характери, звички, а також про роботу, яку вони виконують на службі.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Вихованці кінологічного центру Дакота та Сільва, давні улюбленці дітей, виконували різні команди та веселили присутніх. Варто відзначити, що Дакота спеціалізується на розшуку людей. Допомагає, як в розшуку дорослих правопорушників так і дітлахів, що покинули домівку без дорослих. Сільва спеціалізується на виявленні вибухових речовин. Вона допомагає поліцейським у розмінуванні, виявленні незаконного переміщення і зберігання вибухових речовин, зброї та боєприпасів.

Хоробрі напарники, не зважаючи на стан здоров’я та навколишні умови, завжди заступають на патрулювання разом. А ще, беруть участь в проведенні відпрацювань, оглядів та обшуків.

Крім того, правоохоронці нагадали діткам, як поводитися у разі виникнення різних небезпечних ситуацій. Зокрема, при виявленні потенційно вибухонебезпечного предмету не можна торкатися його, переносити або намагатися знешкодити. В таких випадках слід обов’язково повідомити про знахідку до поліції на оперативну лінію 102.

Також, правоохоронці приділили особливу увагу питанню протидії різним негативним явищам, недопущенню вживання наркотичних засобів і психотропних речовин, роз’яснили їх згубний вплив на організм людини.

Діти були в захваті – вони з захопленням спостерігали за виступами службових собак, гладили та обнімали їх, фотографувалися разом з чотирилапими, а також з цікавістю розпитували поліцейських про їхню роботу.

«Собаки завжди дуже позитивно впливають на психологічний та емоційний стан людини. І ми це відчуваємо кожен раз, коли виступаємо перед дітьми, які щиро висловлюють свою любов до чотирилапих», – зазначив Андрій Давиденко.