Starlink, служба супутникового зв’язку SpaceX, заснована мільярдером Ілоном Маском, уклала контракт із міністерством оборони США на купівлю супутникових послуг для України.

Про це інформує Reuters, передає ChesnoNews.

“Ми продовжуємо працювати з низкою глобальних партнерів, щоб забезпечити Україні стійкі супутникові та комунікаційні можливості, яких вони потребують. Супутниковий зв’язок становить життєво важливий рівень у загальній комунікаційній мережі України, і відомство укладає контракти зі Starlink на послуги такого типу”, – цитує агентство заяву Пентагону.

Раніше повідомлялося, що Маск у жовтні 2022 року заявив, що не може дозволити собі безстрокове фінансування Starlink в Україні, що, за його словами, обходиться у $20 млн на місяць.

Як зазначає агентство, “Росія намагалася відключити і заблокувати інтернет-сервіси в Україні, включно зі спробами заблокувати Starlink у регіоні, хоча SpaceX протистояла цим атакам, удосконаливши програмне забезпечення сервісу”.

Як зазначається, Пентагон не розкрив умов контракту з міркувань оперативної безпеки та у зв’язку з критичним характером цих систем.