Міські фінанси, житлово-комунальне господарство, безпека дорожнього руху. Таким сферам життєдіяльності міста Черкаси приділили увагу під час засідання виконавчого комітету. Усього розглянули близько 40 питань.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Затвердили зміни до бюджету та програми економічного та соціального розвитку. Зокрема, розподілили субвенції на одноразову допомогу родинам загиблих захисників і на проєкт «Активні парки – локації здорової України». Також спрямували кошти на утеплення 31-ї та 33 шкіл, на завершення робіт із реконструкції вул.Жужоми, на ремонт меморіального комплексу «Пагорб слави», на потреби військових та ін.

Виконавчий комітет затвердив реєстр суб’єктів підприємницької діяльності, яким надається часткове відшкодування витрат на придбання приладів та обладнання з енергозбереження та енергозабезпечення за рахунок Черкаської міської територіальної громади. Усього на часткове відшкодування вартості генераторів 36 підприємцям спрямують 1,5 млн грн.

Розглянув виконком і питання, які стосуються забезпечення безпеки руху на черкаських вулицях. Проголосували за встановлення засобів заспокоєння руху по вул. Святителя-хірурга Луки навпроти онкодиспансера. Затвердили встановлення дорожнього знаку «Зупинку заборонено» по вул.Смілянській від перехрестя з проспекту Перемоги до зупинки «Зоопарк».

Члени виконавчого комітету підтримали відшкодування частини вартості виконаних робіт з капітального ремонту ліфтів ОСББ та житлового будинку ОСББ «Білий парус 82».

Приділили увагу члени виконавчого комітету і впорядкуванню тимчасових споруд у місті. Проголосували за демонтаж рекламоносіїв та 15 кіосків, які встановлені незаконно.

«Міська влада продовжує працювати для територіальної громади в умовах воєнного стану. За кожен новий день у відносно мирних Черкасах дякуємо Збройним Силам України. Кожен на своєму місці працюймо на наближення спільної мети – перемоги України», – зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.