Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду 2 обвинувальні акти стосовно громадян України, які упродовж 2014 – 2019 років сприяли діяльності терористичної організації «луганська народна республіка» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, житель Луганщини з липня 2014 року проходив так звану військову службу в «2-му окремому штурмовому артилерійському підрозділі «тайфун» лнр». Восени 2014 року обвинувачений вступив на військову службу до новоствореної «10 окремої артилерійської бригади другого армійського корпусу «народної міліції лнр», де перебував до кінця 2015 року. Упродовж указаного періоду обвинувачений у складі зазначених незаконних збройних формувань брав безпосередню участь у силовому опорі військовослужбовцям Збройних Сил України, задіяним у проведенні АТО неподалік м. Луганськ. Чоловік із застосуванням вогнепальної зброї різного калібру і різного призначення брав участь в обстрілах з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», спрямованих на фізичне знищення живої сили і броньованої техніки правоохоронних органів і Збройних Сил України, що перебували на території міжнародного аеропорту «Луганськ».

Інший обвинувачений, житель Луганщини, з листопада 2018 року до червня 2019 року обіймав посаду командира загону забезпечення «4 омсбр 2 ак нм лнр», ніс бойове чергування та сприяв своїми діями діяльності указаної терористичної організації.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України вказаних осіб оголошено в розшук та судом надано дозвіл їх на затримання.

Спеціальне досудове розслідування (in absentia) у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.