У Черкасах розпочався сезон літнього відпочинку біля води. Де це можна робити безпечно, розповіли в управлінні цивільного захисту Черкаської міської ради.

Місця масового відпочинку людей на водних об’єктах проінспектувала робоча група. До її складу увійшли рятувальники, представники управління цивільного захисту, департаменту житлово-комунального комплексу ЧМР, управління інспектування, Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Результати перевірки показали, що до функціонування готові три комунальних пляжі Черкас: Митницький, Казбетський і Соснівський-1.

На них проведене водолазне обстеження та очищення від сторонніх предметів дна акваторії, відведеної для купання. Проведена рекультивація піску. Прибережна смуга очищена від водоростей та залишків рослинного походження.

Виконані роботи із покосу трави та санітарної обрізки дерев. Здійснюється догляд за зеленими насадженнями. Території прибираються від побутового сміття. Організовані сезонні рятувальні пости силами КУ «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба» Черкаської міської ради. Щодня на них чергують по троє рятувальників із 10.00 до 19.00. Ці комунальні пляжі обладнані парасольками, перголами, лавочками, урнами, роздягальнями та шезлонгами. Працюють громадські вбиральні та душові установки.

Проводяться дослідження якості річкової води і піску. У разі невідповідності їх гігієнічним нормативам, наявні для встановлення таблички «Купатися заборонено!».

Варто зазначити, що як інформують у ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», за результатами останніх досліджень вода на цих комунальних пляжах наразі відповідає гігієнічним нормам.