За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно службових осіб одного з медичних закладів міста Черкаси, через недбалість яких зайво витрачено понад 1 мільйон гривень (ч.ч. 1, 2 ст. 367 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, під час закупівлі меблів та медичного обладнання заступник директора медичного закладу та фахівець з публічних закупівель не перевірили якість поставлених товарів. Неналежне виконання посадовцями своїх службових обов’язків дало змогу недобросовісному підприємцеві поставити з-за кордону до комунального закладу вживані меблі та медичне обладнання, замість нових. У результаті недбалості вказані посадові особи завдали збитків територіальній громаді міста Черкаси на загальну суму понад 1 100 000 гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за сприяння співробітників Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.