За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного жителя однієї з територіальних громад Черкаського району, який керуючи транспортним засобом, порушив правила безпеки дорожнього руху та скоїв наїзд на пішохода (ч. 1 ст. 286 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Нагадаємо, у травні 2023 року на паркувальному майданчику одного з гіпермаркетів м. Черкаси житель Черкаського району, керуючи транспортним засобом, порушив Правила дорожнього руху України та скоїв наїзд на 11-річного хлопчика, який стояв позаду автомобіля, внаслідок чого дитина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.