У Черкасах розпочали ремонт у ще одному укритті, розташованому в одній зі шкіл Південно-Західного району. Хід робіт проінспектували заступниця міського голови Анастасія Чубіна і директор департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Укриття розраховане на 1000 осіб. Його облаштують відповідно до існуючих вимог. Тут відремонтують стіни, підлогу, стелю, вентиляцію, зроблять санітарні вузли. Перебування школярів і вчителів під час повітряних тривог тут стане комфортнішим.

«Діти, які навчалися очно, мали можливість переховуватися тут під час тривог і минулого року, проте приміщення було незатишним і необлаштованим. Нарешті тут розпочався капітальний ремонт, і я думаю, що з 1 вересня тут будуть створені зручні умови, де навіть можна буде проводити уроки під час тривог», – розповіла директорка Ірина Овчаренко.

Саме таке завдання – завершити ремонти укриттів у школах, садочках та позашкільних закладах до початку нового навчального року поставив міський голова Анатолій Бондаренко, розповідає заступниця міського голови, кураторка освітньої галузі Анастасія Чубіна.

«Закінчився навчальний рік, і це дає нам змогу активно розпочати підготовку укриттів. Ми маємо зробити усе можливе, щоб максимально забезпечити дітям можливість навчання у очному форматі. Частково ці роботи ми розпочали ще у минулому році. Нині перед нами стоїть задача облаштувати укриття у ще 34 навчальних закладах Черкас», – говорить Анастасія Чубіна.