Зловмисник проник до будинку 78-річної пенсіонерки та пограбував її. За вчинення грабежу в умовах воєнного стану, правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Грабіж стався 21 червня близько 2 години ночі, у місті Золотоноша.  До Золотоніського районного відділу поліції звернулась місцева мешканка. Жінка повідомила, що її матір пограбував невідомий.

На місце події негайно виїхали працівники Управління карного розшуку та слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Опитавши 78-річну потерпілу було встановлено, що невідомий, шляхом віджиму вікна проник до помешкання старенької, напав на неї та викрав грошові кошти в сумі 4200 гривень.

Відпрацювавши територію прилеглу до вчинення місця кримінального правопорушення, правоохоронці встановили грабіжника та затримали його. Ним виявився 40-річний місцевий житель.

Фігуранта затримано в порядку  статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Досудове розслідування триває.