За позовом прокуратури суд скасував право приватної власності громадянки на земельну ділянку водного фонду, оціночною вартістю понад 50 млн грн та повернув її Будищенській територіальній громаді.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Попередньо спірну земельну ділянку, площею майже 2 гектари, було незаконно надано райдержадміністрацією у приватну власність для особистого селянського господарства, ведення якого на землях водного фонду заборонено законодавством.

Натомість, за втручання прокуратури її статус як землі комунальної власності відновлено. Тепер територіальна громада має можливість нею розпоряджатися.

Також цього тижня забезпечено виконання ряду інших судових рішень за позовами прокурорів у сфері земельних відносин.

Зокрема, з приватної власності до комунальної власності Уманської міської ради повернуто 2 земельні ділянки в м. Умані, загальна вартість яких перевищує 10 млн грн.

Зазначені земельні ділянки за позовами прокурора витребувані судом з незаконного володіння, оскільки були набуті товариством за підробленими документами.

Крім того, на виконання іншого судового рішення за позовом прокурора припинено право постійного користування громадянки на земельну ділянку у м. Ватутіне, яку вона використовувала всупереч встановленому цільовому призначенню.