Уманський міськрайонний суд задовольнив позов Черкаської обласної прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення однієї з сільських рад Уманського району, припинивши право приватної власності громадянина на земельну ділянку, вартістю 1,3 млн грн.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Спірна земельна ділянка була надана громадянину у приватну власність як присадибна, водночас за матеріалами лісовпорядкування вона належить до земель лісогосподарського призначення ДП «Уманський лісгосп», а отже є державною власністю, якою сільська рада не мала права розпоряджатися.

Крім того, у провадженні Уманського міськрайонного суду на цей час перебувають ще 8 аналогічних позовних заяв Черкаської обласної прокуратури про повернення до державної власності 9 земельних ділянок, розташованих у передмісті Умані, площею понад 1 га, загальною оціночною вартістю більш як 30 млн грн.

Рішення про вилучення зазначених земельних ділянок з постійного користування ДП «Уманський лісгосп» та передачу їх у приватну власність прийняті за відсутності волевиявлення власника.