Для того, щоб субсидію нарахували за весь неопалювальний період, окремим категоріям громадян необхідно подати заяву до кінця червня (протягом двох місяців із початку цього періоду). В іншому разі субсидію нараховуватимуть із місяця звернення.

Про це інформують в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Особисто необхідно звернутися до Пенсійного фонду України, якщо:

  • члени сімей орендують житлові приміщення для проживання, за які сплачують житлово-комунальні послуги;
  • кількість осіб, які фактично проживають у домогосподарстві, менша ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство претендує на призначення житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • у складі господарства є внутрішньо переміщені особи, які отримують субсидію за адресою, яка відрізняється від місця реєстрації.

Усім іншим громадянам житлові субсидії на неопалювальний період, який триває з 1 травня по 30 вересня, продовжено автоматично.

Пенсійний фонд України через особисті кабінети на вебпорталі електронних послуг Фонду та в мобільному додатку «Пенсійний фонд» надіслав кожному субсидіанту повідомлення про рішення щодо перепризначення субсидії на неопалювальний період, її розмір, або ж причину відмови.

Такі повідомлення будуть надсилатися в особисті кабінети субсидіантів кожного разу при перепризначенні субсидії (на опалювальний та неопалювальний періоди).