Інцидент стався 24 червня в селі Поташ Уманського району. Поліцейські затримали порушника на місці події. Нетверезий чоловік вчинив хуліганські дії на могилі військовослужбовця, який загинув, боронячи Україну.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

До поліції звернулась дружина загиблого. Поліцейські негайно прибули на місце та затримали порушника. Слідчі провели огляд місця події та зібрали речові докази.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що 52-річний місцевий житель з друзями розпивав алкогольні напої на місцевому кладовищі. Фігурант з могили загиблого, який віддав життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України,вирвав та викинув два поминальні вінки, розірвав поминальну стрічку та перекинув пластикову вазу із живими квітами.

У своєму зухвалому вчинкові чоловік зізнався. Слідчі провели відповідні процесуальні дії та оголосили йому про підозру за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі направили до суду обвинувальний акт відносно фігуранта.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.