Попаснянська військова міська адміністрація дякує місту Черкаси за теплий прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області. Від імені громади це засвідчив начальник адміністрації Микола Ханатов на зустрічі з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

За словами голови Попаснянської адміністрації Миколи Ханатова, у Черкасах тимчасово проживають майже 3 000 осіб із Луганської області.

В рамках підписаного восени 2022 року меморандуму про співпрацю, в Черкасах діє гуманітарний хаб Попаснянської громади. Жителі Луганської області, які знайшли прихисток в нашому місті, можуть отримати тут гуманітарну допомогу та низку соціальних послуг. Зокрема, працюють медикиня, фахівці з Луганського центру зайнятості, ЦНАПу, бібліотеки.

“У Черкасах ми постійно відчуваємо підтримку і влади, і громади. Питання, які виникають, оперативно вирішуються в робочому порядку, – зазначив Микола Ханатов. – Людям з Попасної, які через війну приїхали до Черкас, дуже подобається ваше місто. Тут чисто, охайно, затишно. У вашому місті до нас ставляться дуже тепло і чуйно».

Під час зустрічі в міській раді Микола Ханатов вручив Черкаському міському голові Анатолію Бондаренку подяку – за теплий прийом у місті Черкаси внутрішньо переміщених осіб, за всебічну підтримку, небайдужість, людяність, чуйність і з нагоди Дня Конституції України.

«Допомогти українцям, які постраждали через війну, які залишилися без даху над головою та починають своє життя з нуля, – наш обов’язок. Утім, в такі моменти розумієш, що разом із командою рухаємось у правильному напрямку, – сказав Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Ми всі – одна українська родина. Тож і надалі працюватимемо над тим, аби люди, які знайшли прихисток у Черкасах, почувалися в нашому місті, немов удома».