Щорічно 4 липня відзначають День Національної поліції України.

В умовах повномасштабного вторгнення рф функцій в українських правоохоронців додалося. Вони не лише стежать за порядком, а й допомагають евакуювати жителів регіонів, де ведуться бойові дії, виявляють диверсантів та колаборантів, а також розслідують військові злочини окупантів. Крім того, співробітники Нацполіції займаються пошуками зниклих людей, зокрема дітей.

З професійним святом черкаських поліцейських привітало власне керівництво, представники міської та обласної влади, рятувальники та представники профспілок. Крім того працівники Національної поліції України отримали обласні та відомчі відзнаки та чергові звання.

Зі свого боку правоохоронці вручили подяки від Головного управління Національної поліції в Черкаській області за плідну взаємодію та співпрацю, стійку патріотичну позицію, а також допомогу та підтримку поліцейських Черкащини начальникові Черкаської обласної військової адміністрації Ігорю Табурцю, голові Черкаської обласної ради Анатолію Підгорному та Черкаському міському голові Анатолію Бондаренку.