Черкаси продовжують жити в умовах воєнного стану, як тилове місто. Виконавчий комітет опрацьовує не лише традиційні господарські питання, а й специфічні, пов’язані із війною.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Під час засідання, яке відбулося 11 липня, виконавчи й комітет розглянув понад 70 питань. Багато з них стосувалося роботи служби у справах дітей. Серед них – чимало питань про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

Також розглянули питання про місцеву комісію з питань евакуації та про визначення уповноваженого органу з організації та координації виконання невідкладних робіт у м.Черкаси щодо ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Опрацювали також питання із поточної життєдіяльності міста. Затвердили проєкт рішення міської ради «Про затвердження програми охорони культурної спадщини міста Черкаси на 2023-2027 роки». Продовжили строк дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами кільком підприємцям, натомість рекламоносії, які не відповідають вимогам, спрямували на демонтаж.

Виконавчий комітет погодив відшкодування частини вартості виконаних робіт з капітального ремонту ліфтів для двох десятків ОСББ. Крім цього, проголосували за демонтаж близько 20 тимчасових споруд, власники яких не мають дозволів на встановлення.