За дорученням Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка, працівники КП «ЧЕЛУАШ» відновлюють розмітку на пішохідних переходах, острівцях безпеки та роздільних смугах черкаських доріг. Це важливо для підвищення безпеки всіх учасників дорожнього руху.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Як розповів директор підприємства Григорій Заїчко, вже виконані роботи на 52-х вулицях міста. Це, зокрема, Прикордонника Лазаренка, Богдана Хмельницького, Михайла Грушевського, Новопречистенська, Остафія Дашковича, Університетська, Сергія Амброса, Героїв Майдану, Віталія Вергая, Верхня Горова, Криваліївська, Юрія Іллєнка, Олени Теліги та інші.

Цього тижня триває нанесення дорожньої розмітки на 5 вулицях обласного центру: Вʼячеслава Чорновола, Остафія Дашковича, Олексія Панченка, Генерала Момота, Олексія Смаглія.

Також оголошений тендер на виконання робіт по бульвару Шевченка та вулиці Дахнівська. Готується тендерна документація на роботи по ще 7 вулицях та 2-х проспектах Черкас. Це вулиці 2-го Українського фронту, Гетьмана Сагайдачного, Вікентія Хвойки, Чигиринська, Смілянська, Канівська, Руставі, проспекти Перемоги і Хіміків.

«Цього року наше комунальне підприємство придбало ручну машинку для нанесення дорожньої розмітки саме на пішохідних переходах. Тепер можемо робити це власними силами, що значно економить бюджетні кошти. Але багато інших робіт поки що виконують все ж підрядні організації, – говорить Григорій Заїчко. – Крім того, дорожня розмітка виконується спеціальною фарбою. При цьому підрядник дає гарантію півроку на її експлуатацію, а в разі виявлення недоліків усуває їх за власний рахунок. На деяких вулицях розмітка наноситься з використанням холодного пластику. Вона дорожча, але має високу зносостійкість. Переходи із підвищеною вірогідністю виникнення дорожньо-транспортних пригод позначаємо «зеброю» червоно-білого кольору».