За процесуального керівництва прокурорів Кам’янського відділу Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру службовій особі за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем ( ч. 2 ст. 191 КК України) та за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, голова правління багатофункціонального обслуговуючого кооперативу громади в м. Кам’янка склав завідомо неправдиві офіційні документи, а саме: видаткові касові ордери про надання коштів за послуги будівельного дочірнього підприємства, яке припинило свою діяльність ще в 2007 році.

Упродовж 2018-2019 років службовець перераховував на неіснуюче на той час підприємство кошти з рахунку кооперативу, а потім їх привласнював. Унаслідок вказаних дій кооперативу завдано збитків на загальну суму понад 50 000 грн.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.