Двоє спортсменів із Черкас та їхні тренери отримуватимуть стипендії як члени олімпійської штатної збірної команди України. Це – Ілля Ковтун та Сергій Куліш, їх тренують Ірина Горбачева та Наталія Чепурна.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Досі відомий гімнаст та стрілець отримували стипендію як провідні спортсмени нашого міста в розмірі 2,5 мінімальних заробітних плат. А вже з серпня цього року їм нараховуватимуть стипендію як кращим спортсменам, членам олімпійської штатної збірної команди України в розмірі 5 мінімальних заробітних плат, а їхні тренери – 2,5 мінімальних заробітних плат.

– Черкаські спортсмени демонструють високий рівень професійної підготовки, своїми досягненнями вони розповідають про Черкаси й Україну світу. А завдяки їхнім виступам на міжнародних аренах майорить наш національний стяг та лунає гімн. Ми пишаємось кожним із них і підтримуємо на шляху до нових перемог, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Ні для кого не секрет, що професійний спорт вимагає не лише самовіддачі та наполегливих тренувань, а й достатньо серйозних фінансових вкладень. Тож із 2016 року найбільш результативним спортсменам виплачуємо стипендії.

– Стипендія – це не лише визнання наших спортсменів за їхні вагомі досягнення, але й додатковий стимул для них працювати ще більш наполегливо та віддано у своїх тренуваннях та змаганнях, – коментує заступниця міського голови Анастасія Чубіна. – Вона підтримує їхні амбіції та допомагає зосередитись на досягненні нових висот і здобутті нових перемог.

Додамо, що обов’язковою умовою для отримання такої премії є здобуття спортсменами 1-3 місця серед дорослих на змаганнях І-ІІ рангу (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри) та міжнародних змаганнях (ліцензійні змагання на Олімпійські ігри).