Ще раз переглянути та вивчити бюджетні пріоритети, аби знаходити можливості для підтримки наших військових, закликав лідерів територіальних громад області начальник ОВА Ігор Табурець. Адже спільне завдання для всіх, хто працює в тилу, – максимально підтримувати та підсилювати оборонців на передовій.

Як пояснив очільник Черкащини, останні кілька тижнів він отримує дедалі більше звернень від місцевих жителів, депутатів, активістів щодо використання коштів громад.

– Мова про недоречні для нинішнього часу пріоритети,  – зауважив Ігор Табурець. – Десь хочуть придбати великий LED-екран для середмістя, десь – збудувати фонтан… і все це під час війни. Іноді для реалізації таких дивних, на мою думку, запитів перекидають кошти зі статей, які орієнтовані на захист населення, розширення мережі укриттів, убезпечення закладів освіти тощо. Я неодноразово на зібраннях керівників районів і тергромад наголошував на наших пріоритетах. Моя позиція однозначна: раціональне та виважене використання бюджетних коштів.

Водночас Ігор Табурець відзначив, що місцева влада має виконувати свої прямі завдання та дбати про стабільне функціонування населених пунктів, усієї інфраструктури. Але з урахуванням воєнного стану та без надмірностей.

– Не час сьогодні для фонтанів, гучних і коштовних святкувань, прикрашань вулиць, екранів… – наголосив він. – Пам’ятаймо, що там, на передовій, наші захисники борються за всю країну! І наше завдання – їх максимально підтримувати та підсилювати! Розберемось із ворогом – візьмемось за розбудову наших міст, селищ і сіл!

Нагадаємо, у своєму вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх представників місцевої влади в нашій країні. Він наголосив, що люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо й правильно.