18 липня близько 19:00 години до поліції звернулась 73-річна жашківчанка та повідомила, що її ошукали. На мобільний телефон жінки, того ж дня, близько 15:00 години зателефонували з невідомого номера та повідомили, що її донька потрапила у ДТП та потрібні гроші на операцію. Пенсіонерка на емоціях повірила аферистам. За лічені хвилини до помешкання прийшла молода дівчина, яка мала передати кошти «лікарям». Пенсіонерка віддала їй 10 тисяч доларів США.

Про це інформує Сектор комунікації поліції в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Жашківські поліцейські провели оперативно-розшукові заходи та встановили причетну до скоєного особу та її місце знаходження. Нею виявилась  21-річна жителька Кіровоградської області. ЇЇ затримали у процесуальному порядку відповідно до ст. 208 КПК України та помістили до слідчого ізолятора.

Зловмисниці слідчі оголосили про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Вирішується питання про обрання шахрайці запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Ознайомте своїх батьків, дідусів і бабусь із цією поширеною схемою. Наголосіть, що якщо незнайомець телефонує та повідомляє, що близькі потрапили у лихо, то потрібно якнайшвидше зв’язатися з тим, хто нібито «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть цієї миті бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію! В жодному разі не передавайте кошти стороннім особам за «визволення» родича. Повідомте про цей факт до поліції за телефоном «102».