21 липня у прес-холі стадіону «Черкаси-Арена» відбулася презентація нової форми черкаського ФК ЛНЗ, в якій команда проведе дебютний сезон в Українській Прем’єр-лізі, та зустріч уболівальників із головним тренером ФК ЛНЗ Олександром Ковпаком та новачками команди Сергієм Рибалкою та Максимом Прядуном.

Із чемпіонату 2023/2024 черкаський клуб гратиме у формі від італійського бренду спортивного одягу Macron. Збереглися традиційні кольори команди: домашній комплект форми – фіолетовий, гостьовий – білий.

Також преміумпартнером ФК ЛНЗ стала компанія VBET. Представник компанії Антон Світличний висловив впевненість у тому, що черкаська команда демонструватиме в Прем’єр-лізі свої найкращу якості і досягатиме позитивних результатів в еліті українського футболу.

Після офіційної частини присутні мали змогу поспілкуватися з головним тренером ФК ЛНЗ Олександром Ковпаком та новачками команди Сергієм Рибалкою і Максимом Прядуном.

Варто відзначити, що для всіх трьох Прем’єр-ліга добре знайома: Олександр Ковпак провів на найвищому рівні майже три сотні матчів, був найкращим бомбардиром турніру і двічі входив до складу 33-х найкращих гравців країни, був володарем Кубка України і гравцем національної збірної; ексгравець збірної України і київського «Динамо» Сергій Рибалка – дворазовий чемпіон України і чемпіон Європи серед юнаків (U-19); Максим Прядун – одне з відкриттів минулого сезону, беззаперечний лідер «Металіста», який буквально увірвався у топ-10 кращих бомбардирів чемпіонату.

Та якщо Сергій і Максим продовжують свою ігрову історію в еліті, то Олександр Олександрович вдруге дебютує в Прем’єр-лізі, але вже в статусі головного тренера. Відповідаючи на питання про емоції напередодні нового дебюту, Олександр Ковпак наголосив на кардинально різному рівні відповідальності, і не приховував приємного хвилювання.

Звичайно, вболівальників цікавили і плани команди на сезон. Олександр Ковпак наголосив на тому, що ЛНЗ вийшов в Прем’єр-лігу не для «боротьби за виживання». Команда якісно підсилилася в міжсезоння, ґрунтовно підготувалася на зборах, і налаштована досягати максимальних результатів в кожній грі. Сергій Рибалка відзначив, що, за виключенням «Шахтаря», «Динамо», «Дніпра-1» і «Зорі», інші команди приблизно одного рівня, тож, є всі можливості поборотися за якомога вищі щабелі в турнірній таблиці.

Не обійшли вболівальники увагою і бомбардирські здібності Максима Прядуна. Нападник висловив впевненість, що здатен поліпшити свій гольовий доробок, а Олександр Ковпак (сам в минулому вправний голеадор, на рахунку якого 77 забитих м’ячів в Чемпіонатах України) наголосив, що завжди підкаже Максимові як досягти в цьому успіху.

В кінці зустрічі всі присутні мали змогу сфотографуватися з гравцями і тренером команди.

***

Дебютний матч ФК ЛНЗ в Українській Прем’єр-лізі відбудеться в неділю, 30 липня. На полі «Черкаси Арени» черкаська команда прийматиме одеський «Чорноморець». Початок матчу о 13.00 годині.

Оскільки УАФ прийняла рішення, з міркувань безпеки, проводити матчі без глядачів, вболівальників запрошують на перегляд матчу до фан-зони, яка працюватиме на стадіоні з 12.00 години.

Олег Устименко