Вчені визначили, що людям із другою групою крові слід повністю відмовитися від алкоголю. Власники цієї групи крові дуже швидко звикають до спиртного.

Наука давно знає, що раціон і спосіб життя потрібно коригувати залежно від особливостей крові — але з алкоголем це дещо інша історія. Справа в тому, що в спіралі ДНК ген, який відповідає за те, яка у вас група крові, знаходиться в тій же частині, що і ген, який, ймовірно, визначає схильність до алкоголізму.

Американський психолог Морзе проаналізував дані пацієнтів, які лікувалися від алкоголізму в США та Японії, і майже половина з них є власниками другої групи крові.

Незважаючи на нерозуміння точного механізму, вчені вважають, що через специфіку роботи надниркових залоз людям з другою групою крові не вистачає глюкози, і вони підсвідомо намагаються компенсувати це алкоголем. Крім того, власникам цього типу крові дуже легко зняти стрес, вживаючи міцні напої, і з часом це перетворюється на модель поведінки.

Але алкоголь також шкодить і власникам інших груп крові. Людям з першою групою крові шкідливо вживати спиртне через їх схильність до захворювань шлунково-кишкового тракту, а з третьою — через часті захворювання серця та печінки. Найбільш стійкими до алкоголю вчені вважають «універсальних реципієнтів» — людей з четвертою групою крові.