30 липня відбулася, без перебільшення, історична подія для черкаського футболу – команда з Черкас дебютувала в еліті українського футболу. В матчі 1-го туру VBET Ліги на полі “Черкаси Арени” ЛНЗ приймав одеський “Чорноморець”.

Суперники розпочали матч в спокійному темпі, поступово набираючи обертів. Моменти для взяття воріт суперника мали як одесити (Кузик, Шпорн), так і черкащани (Бойко, Прядун, Савін).

А на 38-й хвилині “моряки” таки відкрили рахунок. Кузик виконав навіс із правого флангу на лінію воротарського майданчика, де Бойчук зіграв на випередження і відправив м’яч у сітку – 0:1.

Другий тайм гравці ЛНЗ розпочали активніше завдяки виходу на заміну Шестакова. Та на 65-й хвилині “моряки” забили вдруге. Гостям вдалося впіймати черкащан на неквапливому поверненні до власних володінь після кутового. У швидкій атаці “Чорноморця” Бойчук навісив із лівого флангу, а Шпорн без перешкод влучно пробив головою.

Другий гол став переламним моментом у грі. В подальшому “Чорноморець” на класі контролював ситуацію та спокійно довів матч до перемоги.

VBET ліга. 1 тур. 30 липня. Черкаси, “Черкаси Арена”

ЛНЗ (Черкаси) – Чорноморець (Одеса) 0:2

Голи: Бойчук (38), Шпорн (65)

ЛНЗ: Самойленко – Ковальов, Лопирьонок – Норенков, Рибалка (Олійник, 82), Стасюк – Савін (Пасіч, 63), Хамелюк (Копил, 69), Бойко, Наумець (Шестаков, 45) – Прядун

Чорноморець: Білик – Єрмаков, Гучек (Шторгін, 64), Салюк, Путря – Бойчук, Шпорн, Васильєв, Кузик, Брагару – Ієде (Хадіда, 83)

На післяматчевій пресконференції наставник “Чорноморця” Роман Григорчук висловив задоволення грою своєї команди і результатом матчу, зауваживши при цьому, що команда ЛНЗ по грі вже відповідає рівню Прем’єр-ліги і надалі має всі можливості для прогресу.

Головний тренер ЛНЗ Олександр Ковпак вину за поразку взяв на себе, відзначивши, що команді не вистачило настрою, “націленості на перемогу”, та наголосив, що, після аналізу гри, всі помилки будуть враховані, щоби не повторювати їх в майбутніх матчах.

Олег Устименко