До помешкання 81-річної жінки прийшов невідомий та повідомив, що її син потребує операції у медичному центрі травматологічного відділення, то ж необхідні гроші. Пенсіонерка дістала свої заощадження та віддала їх незнайомцю.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Вже після того, як шахрай пішов, жінка зв’язалась із сином та дізналась, що з ним все добре. Аж тоді звернулась із заявою до поліції.

Орган досудового розслідування розпочали провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять необхідні дії для встановлення особи, причетної до вчиненого.

Ознайомте своїх батьків, дідусів і бабусь із цією поширеною схемою. Наголосіть, що якщо незнайомець телефонує та повідомляє, що близькі потрапили у лихо, то потрібно якнайшвидше зв’язатися з тим, хто нібито «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть у даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію!

В жодному разі не передавайте кошти стороннім особам за «визволення» родича. Повідомте про цей факт до поліції за телефоном «102».