Підтримка ВПО, супровід ветеранів та членів їхніх родин, дітей, багатодітних родин та сиріт, реагування на надзвичайні ситуації, а також робота зі збереження ментального здоров’я. План роботи на 2023 рік за цими напрямками затвердили для координаційного центру підтримки цивільного населення при ОВА.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Центр розпочав свою роботу наприкінці червня цього року. Натепер за кожним напрямом його роботи підготували відповідний план заходів, який будуть втілювати до кінця цього року.

– Аналогічні центри уже створені майже в усіх територіальних громадах Черкащини, – наголосила перша заступниця очільника області Наталія Кравченко. – Ми вже запланували провести очні зустрічі з керівниками цих центрів на місцях, аби провести аудит тих послуг та заходів, які надають та потребують в громадах. Це допоможе з’ясувати, за якими напрямками нам треба посилитися.

Також на засідання центру порушили питання підготовки Черкащини до опалювального сезону. Зокрема потреб місць компактного проживання вимушених переселенців та домогосподарств, де мешкають ВПО у генераторах, паливі, дровах чи вугіллі.

Нині в області на обліку перебуває понад 100 тисяч осіб, які вимушено полишили свої домівки та оселилися на Черкащині. З них більше 2,5 тисяч проживають у 59 місцях компактного проживання. Також для прийому ВПО в області підготовлені понад 2,2 тисячі ліжкомісць.