За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом працівникам поліції за фактом перевищення службових повноважень групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, двоє поліцейських Золотоніського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області із застосуванням фізичної сили посадили місцевого жителя в службовий автомобіль, одягнувши потерпілому на голову чорний поліетиленовий пакет, та вивезли до лісу.

У лісі вони побили чоловіка, застосовували до нього спеціальні засоби (кайданки), а також використовували вогнепальну зброю, роблячи постріли біля голови потерпілого.

Обох підозрюваних затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі працівникам поліції обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

Санкція статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.