Черкасці, які бажають оформити пільги на житлово-комунальної субсидії, можуть подати документи онлайн. Заступниця директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Катерина Бінусова пояснює алгоритм дій.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Аби подати документи онлайн, насамперед необхідно зайти на вебпортал електронних послуг ПФУ https://portal.pfu.gov.ua/ та авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Далі:

  • В особистому кабінеті в розділі «Комунікації з ПФУ» обрати опцію «Заява на житлову субсидію чи пільгу» та натиснути «Продовжити».
  • У спливаючому вікні «Заяви на житлову субсидію чи пільгу» обираємо саме той розділ, який потрібний для призначення пільги.
  • Зайшовши в розділ «Заява про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають на пільги», заповнити електронну форму.
  • Надіслати сформовану заяву до Пенсійного фонду України.
  • Зайшовши в розділ «Заява про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу», зазначити необхідні дані та подати до Фонду.

«Якщо людина бажає особисто подати заяву на субсидію, то, як і раніше, може звернутися до сервісного центру ПФУ, уповноважених осіб територіальної громади або до ЦНАП того району, де проживає. Також може надіслати документи поштою», – говорить Катерина Бінусова.

Адреса департаменту соціальної політики: бульв. Шевченка, 307. Режим роботи:
понеділок-четвер – з 8.00 до 17.15, п’ятниця – з 8.00 до 16.00, субота-неділя – вихідні. Також черкасці можуть отримати докладну інформацію за телефонами громадської приймальні департаменту: 095-200-16-45, 067-509-50-26, 093-296-54-58.