За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які організували протиправну схему контрабанди психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305, ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. ч. 1, 3 ст. 321 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства, двоє жителів Закарпатської та жителька Черкаської областей налагодили схему контрабанди психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах з Угорщини на територію України та подальше їх розповсюдження через Інтернет-додаток «Telegram».

За результатами проведених у січні-лютому 2023 року обшуків та оглядів на території Закарпатської та Черкаської областей у вказаних осіб було вилучено понад 350 упаковок наркотичних засобів та психотропних речовин, таких як трамадол, ксанакс, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Одного з підозрюваних, 28-річного жителя Закарпаття, затримано на місці скоєння злочину, у зоні митного контролю в м. Мукачево Закарпатської області.

За результатами злагоджених дій задокументовано 13 епізодів тяжких та особливо тяжких корисливих злочинів, пов’язаних із наркоторгівлею в Україні.

Довідково: санкціями ч. 3 ст. 305 та ч. 3 ст. 307 КК України передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.