Правоохоронці в місті Сміла затримали чоловіка за збут боєприпасів. Боєприпасами торгував 42-річний мешканець м. Ватутіне. Йому загрожує до семи років позбавлення волі. Слідство триває.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Задокументували злочинну діяльність фігуранта слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури та оперативного супроводу УСР в Черкаській області ДСР НП України.

В ході оперативної закупки зловмисник збув за п’ять тисяч гривень 4 гранати «Ф-1» та 4 предмети, схожі на запали до них. При особистому огляді у фігуранта виявили ще одну бойову гранату Ф-1. На даний час речові докази вилучено та направлені на експертизу.

Зловмисника затримали у порядку статті 208 КПК України. Слідчі за процесуального керівництва обласної прокуратури затриманому повідомили про підозру у вчиненому злочині передбаченого за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Слідство триває.