18 серпня ФК ЛНЗ Черкаси на «Черкаси Арені» у матчі четвертого туру VBET Ліги приймав житомирське «Полісся».

Порівняно з попередніми матчами тренер черкасців Олександр Ковпак вніс зміни до складу команди: зі стартових хвилин вийшли Олександр Насонов, Геннадій Пасіч і Денис Олійник, на позицію правого захисника опустився Антон Савін, в запасі з’явились гравці юнацької команди Богдан Гаврильченко і Владислав Вівденко.

Команди активно розпочали гру. Перший удар по воротах суперника гравці ЛНЗ нанесли вже на 31 секунда матчу (Геннадій Пасіч). Проте, далі ініціативою заволоділи гості, в складі яких виділявся конголезець Бені Макуана. Черкасці намагалися гостро контратакувати, свою націленість на ворота демонстрували Максим Прядун, Геннадій Пасіч, Денис Олійник. Та перший тайм так і завершився з нулями на табло.

На початку другого тайму відзначились гравці «Полісся»: на 51 хвилині результативний удар з-за меж карного майданчика наніс юний бразилець житомирян Аріельсон. А вже за три хвилини гості залишились в меншості – за другу жовту картку було видалено Владислава Шаповала.

Ініціатива на полі перейшла до ЛНЗ, а гравці «Полісся» зрідка проводили контратаки, одна з яких увінчалася другим голом у ворота господарів поля: після навісу зі штрафного удар головою наносив Богдан Кушніренко, і м’яч від спини воротаря черкасців Германа Пенькова залетів у ворота.

Останні десять хвилин гри перетворились на «штурм» воріт «Полісся», і на 88 хвилині черкасцям вдалося відквитати один м’яч: простріл з флангу від Івана Тищенка замкнув Сергій Шестаков. Надалі черкасці продовжували атакувати, проте змінити цифри на табло господарям більше не вдалося.

18 серпня 2023 року. Чемпіонат України-2023/2024. VBET Ліга. 4 тур. Черкаси. Стадіон «Черкаси Арена».

ЛНЗ (Черкаси) – Полісся (Житомир) 1:2 (0:0)

Голи: 0:1 – 51 Аріелсон, 0:2 – 84 Кушніренко, 1:2 – 88 Шестаков

Попередження: Насонов, 18, Пасіч, 41 – Шаповал, 12

Вилучення: Шаповал, 53 (друге попередження)

ЛНЗ: Пеньков – Савін, Муравський, Лопирьонок, Насонов (Шестаков, 56) – Хамелюк – Пасіч (Тищенко, 63), Олійник, В. Бойко (Копил, 64), Наумець (Норенков, 76) – Прядун (Нич, 46).

Полісся: Д. Бойко – Шаповал, Шабанов, Крушинський (Огіря, 46), Чоботенко (Гітченко, 74), Кравченко – Макуана, Козак, Танковський (Смоляков, 56), Мустафаєв (Будківський, 46) – Аріелсон (Кушніренко, 55).

Олег Устименко